H i r d e t ő f e l ü l e t

Archívum

Elmúlt szezonok híreinek archívuma

2007-2008: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2008-2009: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
2009-2010: 42 43 44 45
45kép

Farsangi gyermek labdarúgó torna

2010. február 27-én és 28-án két napos gyermek labdarúgó tornát szervezett a DLSE a derecskei Városi Sportcsarnokban az U-7, U-9 és U-11-es korosztályok számára.

A sporteseményen a következő végeredmények születtek:
EREDMÉNYEK

Feltöltve:2009.12.04, MaZso


44kép

Beszámoló a 2009/2010-es bajnokság őszi szezonjáról és a tavaszi célok

"A derecskei edző, Lénárt Gábor vegyes érzelmekkel gondolt vissza az őszre. - Azt kell, hogy mondjam, elégedett is voltam, meg nem is. A tizedik helyen végeztünk, pontszámban nem vagyunk annyira lemaradva a magasabb pozíciókban lévőktől. Érdekes volt, hogy csapatom az élmezőnyben elhelyezkedő klubokat meg tudta verni, az "alsóháziakkal" viszont sokszor meggyűlt a bajunk. A góllövéssel évek óta hadilábon állunk, ezen megpróbálunk javítani. Lesznek távozók, és igazolni is szeretnénk tavaszra, illetve a helyi fiatalokkal töltjük fel a keretet - vélekedett Lénárt. - Úgy gondolom, a bajnokság színvonala jónak mondható, a magasabb osztályokból érkezett játékosok színt visznek a megye I-be. A játékvezetők nehéz helyzetben vannak, hiszen azonnal kell döntést hozniuk egy-egy vitás esetben. Nekünk különösebben nem volt gondunk velük, elfogadjuk az ítéleteket - mondta a tréner."

Feltöltve:2009.12.04, MaZso forrás: www.haon.hu
43kép

A II. Szőllősi Lajos Emléktorna

"Csak az hal meg, akit elfelejtenek" Nem felejtünk Szőllősi Lajos!

A képre kattintva a II. Szőllősi Lajos Emléktorna fotói a galériában megtekinthetőek!

A tornával kapcsolatos letölthető dokumentumok:

EPILOGUS
HÍRLEVÉL
SZABÁLYZAT
NEVEZÉSI LAP
SORSOLÁS

EREDMÉNYEK

2010. február 6-a a sport és az emlékezés napja lesz Derecskén. A sporté, mert ismét egy várhatóan színvonalas, élvezetes, sportszerű labdarúgó torna kerül megrendezésre a Városi Sportcsarnokban. Az emlékezésé, mert a torna szervezői - a Derecskei Labdarúgók Sportegyesülete - alapító elnökük emlékének ajánlják ezt a napot.

A város legnagyobb hagyományával és múltjával rendelkező szervezete a DLSE. Már 1925 óta rúgják a labdát szervezett körülmények között a derecskei futball szerelmesei. Több évtizednyi sikeresség, rengeteg öröm, sok szép eredmény. Azonban az ezredfordulóhoz érve a megszűnés szélére került a helyi labdarúgás. Ekkor alakult meg, 1999-ben a Derecskei Labdarúgók Sportegyesülete Szőllősi Lajos alapító elnök vezérletével. A klubot teljesen az alapoktól kellett felépíteni, de mára már beérett a rengeteg munka, teljes körű, példamutató egyesületté vált és 2010-ben megkezdhette a 11. évét a klub.
Sajnos 2007 óta Lajos nélkül, 42 éves korában a kiváló és méltán népszerű sportvezető elhunyt...


Támogatók:

Derecske Önkormányzata
GENERÁLÉP-3. KFT., Derecske
Börcsök Sándor, derecskei vállalkozó
Kádár Sándor, Zöldség-gyümölcs kereskedő
Makita Hitachi Elektroszerviz és Műszaki Bolt
Ilike presszó, Konyár
Antal János, derecskei vállalkozó
Bauer Bt., bádogos
ESGÉ `97 Kereskedelmi Kft.
Katona József, Sárándi Szeszfőzde


Feltöltve:2010.01.27, MaZso
42kép

Mikulás kupa

Utánpótlás labdarúgótornának adott otthont a Városi Sportcsarnok november 28-án. A Derecskei Labdarúgók Sportegyesületének U-11-es csapata által szervezett sporteseményen a lelkes helyi gyermek focisták mérkőztek meg Tiszacsege és Debrecen-Józsa tehetségeivel. Családias és barátias hangulatban, jó körülmények között és magas színvonalon folytak a mérkőzések a nap folyamán. Különösön örömteli, hogy Baricsa Zsolt és Czibere Tibor tanítványai nagyszerűen, dicséretre méltóan játszottak a megmérettetésen.
A csapat ezúton is szeretné kifejezni a köszönetét a sportcsarnok dolgozóinak és vezetőjének, Nagy József játékvezetőnek, az egyesületnek, külön kiemelve a szülőknek, és persze a Mikulásnak!

Végeredmény :
1. Derecske "A" 10
2. Debrecen-Józsa "B" 6
3. Tiszacsege 6
4. Debrecen-Józsa "A" 4
5. Derecske "B" 2

Gólkirály :Mészáros Krisztián (Derecske) 5 gól
Legjobb kapus: Abuczki Mátyás (Debrecen-Józsa)
Legjobb játékos: Papp László (Tiszacsege)
Legjobb hazai játékos: Tasi Viktor (Derecske)A képen balról jobbra :
1.sor: Mátyás Bertalan,Kelemen Anett,Nagy Máté,Serestyén Zsolt,Mészáros Krisztián,Csóré Tamás,Szabó László,Áros Regő
2.sor: Hudák Imre,Fülöp Patrik,Koloni János,Czibere Bálint,Tasi Viktor,Marczin Ákos,Serestyén Szabolcs, Makula József,Janó Dániel
3.sor: Kiss Ákos,Fegyverneki Antal
Edzők: Baricsa Zsolt, Czibere Tibor

Feltöltve:2009.12.20, MaZso
41kép

Derecske a legsportszerűbb

A DLSE megyei I. osztályú, felnőtt csapata nyerte meg a sportszerűségi versenyt a 2008/2009-es bajnoki évadban. A derecskei focisták gyűjtötték a legkevesebb büntetőpontot a sárga és piros lapokból a 34 forduló alatt és szerezték meg a büszke "legsportszerűbb csapat" címet. GRATULÁLUNK!

Feltöltve:2009.06.25, MaZso forrás: www.hbmfoci.hu
40kép

Derecske-Nyíradony 2-0 (1-0)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, utolsó (34.) forduló.

150 néző, vezette: Gulyás L. (Szűcs L., Kertész F.).

Derecske: Iklódi T., Berán B., Farkas B., Bagi R., Kiss L., Szőllősi J., Nyéki S., Sónák R. (Tamási S.), Csák Zs. (Dr. Rácsai L.), Csizmadia Cs. (Fogarasi I.), Csatári Sz. (Kohl I.).Edző: Lénárt Gábor.

Nyíradony: Kovács Gy., (Kerezsi T.), Kristóf P. (Vajda L.), Terdik L., Nagy K. (Czibere B.), Bartha Z., Szakács A., Ruszka Zs., Ulics G. (Gréz B.), Máthé I., Nagy B. (Szemán Zs.), Bodogán Z. (Csige Á.).Edző: Orosz János.

Gól: Szőllősi J., Sónák J.
Jók: mindenki, illetve Kovács Gy., Bartha Z.

Ifi: 0-4.Lénárt Gábor: - Korrekt játékvezetés, és korrekt ellenféllel szemben megérdemelt hazai győzelem született.

Orosz János: - A hazai csapat jobban akarta a győzelmet. A mi teljesítményünk hű tükörképe az egész tavaszi szezonnak, a csapat fele akaratgyengén játszott. Jó pihenést a megyei labdarúgásban tevékenykedőknek.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.06.21, MaZso forrás: www.haon.hu
39kép

Nyírmártonfalva-Derecske 1-1 (0-0).

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 33. forduló.

150 néző, vezette: Muszka Zoltán (Pap, Szegvári).

Nyírmártonfalva: Rácz G. - Rátonyi Zs., Konyári S., Havrilla I., Kiss G. (Mercs P.), Szabó T., Kolompár J., Nagy I., Szemán T. (Nagy D.), Kiss I. (Jónizs A.), Bodnár T. Edző: Vértesi Tibor.

Derecske: Iklódi T. - Berán B., Szőllősi J., Kovács S. (Tamási S.), Farkas B., Fogarasi I., Csatári Sz. (Csák Zs.), Nyéki S., Bagi R. (Kiss L.), Hocz I. (dr.Rácsai L.), Csizmadia Cs. (Sónák R.). Edző: Lénárt Gábor.

Gól: Nagy I., illetve dr. Rácsai L.
Jók: Nagy I., Szabó T., Konyári S., illetve Szöllősi J., Iklódi T., Bagi R.

Ifi: 0-1.Vértesi Tibor: - Igazságos döntetlen született, de ha egy kicsit a végén szerencsénk van, győzhettünk volna. Személy szerint én nagyon szépen köszönöm a nyírmártonfalvai szurkolóknak az egész évet.

Lénárt Gábor: - Korrekt játékvezetés mellett a győzelmet az utolsó 5 percben engedtük ki a kezünkből egy rossz talajú pályán.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.06.15, MaZso forrás: www.haon.hu
38kép

Derecskei óvodás focisták a TV-ben

Az MLSZ utánpótlás program körzeti tornáit követően, május 30-án Debrecenben megrendezésre került a megyei U-7-es(2002) korosztályos döntő, ahol a derecskei alközpont is képviseltette magát a lelkes kis csapatával! A nagyszerű hangulatú, színvonalas tornáról a Debrecen Televízió is beszámolt!

Az összeállítás megtekinthető a képre kattintva!

Feltöltve:2009.06.11, MaZso forrás: www.dtv.hu
37kép

Megye I: Utolsó előtti felvonás

Még mindig van lehetőség arra, hogy változtassanak a gárdák a tabellán elfoglalt helyükön. Akár csak az iskolákban, a megyei első osztályú labdarúgó csapatoknál is javában zajlik a visszaszámolás, hiszen már csak két forduló, és vége a 2008/2009-es szezonnak.

A megye I-es pontvadászatban van két-két csapat, kik azonos számú egységet gyűjtöttek eddig. Sárrétudvari és Hosszúpályi ötvenegyet, illetve Polgár és Hajdúnánás is harmincnégyet.
A 33. forduló alkalmával összekerül egy 51, és egy 34 pontos gárda: vasárnap délután rendezik a Hadúnánás-Sárrétudvari találkozót. Vajon kinek sikerül majd bezsebelni a három pontot? - Nagyon szeretnénk nyerni, ezért mindenképpen hazai győzelmet várok.
Bár ez egy háromesélyes találkozó lesz, de mindent meg kell tennünk a győzelemért. A tavaszi szezonban nem úgy alakultak az eredmények, ahogy kellett volna, reméljük most otthon tartjuk a három pontot - nyilatkozta a Nánás trénere, Kondora József.
Az edző megtippelte a többi találkozó várható eredményét is, szerinte nyerni fog otthon az Ebes, a Nyíradony, a Téglás és a Nagyhegyes, idegenben pedig csak a Püspökladány lesz sikeres. Döntetlenre gondol a Báránd-Kaba, a Hajdúsámson-DEAC, illetve Nyírmártonfalva-Derecske összecsapások esetében.

Feltöltve:2009.06.11, MaZso forrás: www.haon.hu
36kép

Derecske-Sárrétudvari 3-1 (2-1)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 32. forduló.

200 néző, vezette: Szabó Imre (Hornyik, Orosz).

Derecske: Iklódi T. - Berán B., Szőllősi J., Farkas B., Kovács S. Sónák R. (Tamási S.), Csatári Sz., Nyéki S. (dr. Rácsai L.),Bagi R., Fogarasi I. (Hoch I.), Csizmadia Cs. (Csák Zs.). Edző: Lénárt Gábor.

Sárrétudvari: Bardóczi K. - Földesi N. (Mező A.), Gulyás Gy., Mogyorósi Z. (Makula Sz.), Balogh R., Kovács T., Erős L.,(Mátyás A.), Bende L., Katona I., Füleki B., Dávid T. Edző: Gulyás Gyula.

Gól: Gól: Farkas B., Csák Zs., Csatári Sz., illetve Balogh R.
Jók: Bagi R., Farkas B., Berán B., illetve senki.

Ifi: 3-1.Lénárt Gábor: - Magabiztos védekezésből, jó kontrajátékkal megérdemelt győzelem.

Gulyás Gyula: - 1-0 után kihagytuk a helyzeteket, és a hazai csapat kevés helyzetéből 3 gólt rúgott, megérdemelten nyert.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.06.11, MaZso forrás: www.haon.hu
35kép

Hajdúnánás-Derecske 1-1 (1-0)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 31. forduló.

150 néző, vezette: Kertész F. (Kóti L., Kovács I.).

Hajdúnánás: Nagy Cs. - Tóth M., Boros S., Deák D. (Nyakas D.), Bagoly J., Simicskó Gy., Újvári Zs., Kondora J., Daróczi P. (Oláh T.), Szilágyi Á., Horváth Á. Edző: Kondora József .

Derecske: Iklódi T. - Berán B., Szőllősi J., Farkas B., Kovács S., Sónák R. (Csík S.), Csatári Sz., Nyéki S., Tamási S. (Szarvas I.), Fogarasi I., Kiss L. Edző: Lénárt Gábor.

Gól: Simicskó Gy., illetve Nyéki S.
Jók: Tóth M., Daróczi P., illetve Iklódi T., Nyéki S.

Ifi: 2-4.Kondora József: - Sajnos a tavasszal annyi szerencsénk van, mint örömlánynak a jó élethez.

Lénárt Gábor: - Igazságos döntetlen született. Ha nem az utolsó 20 percben kezdünk el futballozni, eredményesebbek lettünk volna.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.05.31, MaZso forrás: www.haon.hu
34kép

Gratulálunk!


A Hajdú-Bihar megyei Labdarúgó szövetség 2008/2009-es megyei III. osztályú felnőtt bajnoksága, május 23-ai hétvégéjén befejeződött. A Derecskei LSE második számú gárdája is ebben az osztályban lépett pályára hétről-hétre és szerezte meg végül az előkelő harmadik helyezést! A csapat tagjai felállhattak a képzeletbeli dobogóra és megkezdhették jól megérdemelt nyári szünetüket!
SZÉP VOLT FIÚK! HAJRÁ DERECSKE!

Feltöltve:2009.05.27, MaZso
33kép

Gyermek és Serdülő mérkőzés


"A Versenybizottság a Püspökladányi LE írásbeli kérelmére és a két érdekelt sportszervezet megállapodása alapján hozzájárul, hogy a 2009. május 30-án 9.30, illetve 11.00 órára kiírt Derecske-Püspökladány megyei gyermek és serdülő bajnoki labdarúgó mérkőzés új időpontban kerüljön megrendezésre.
A mérkőzés új időpontja: 2009. június 3-án (szerda) 15.30, illetve 17.00 óra.
A mérkőzés helyszíne: Derecske."

Feltöltve:2009.05.27, MaZso forrás: www.hbmfoci.hu
32kép

U-7 U-9 U-11


Az utánpótlás csapataink tornáiról készített fotók a képre kattintva megtekinthetőek!

Feltöltve:2009.05.27, MaZso
31kép

Hajdúdorog-Derecske 1-3 (0-3)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 30. forduló.

150 néző, vezette: Csiszár Krisztián (Zámbó, Áncsán).

Hajdúdorog: Fodor Zs. - Pogácsás Gy., Juhász B., Kocsis A. (Pista N.), Anga A., Szűcs R., Nagy A. (Péntek Z.), Kuti D., Bikádi Zs., Ignáth S. (Kalla N.), Szabadi L. Edző: Juhász Bertalan.

Derecske: Iklódi T. - Berán B., Szőllősi J., Farkas B., Kovács S. (Tamási S.), Sónák R., Csatári Sz., Hoch I. (Szabó A.), Fogarasi I., Bagi R., Kiss L. Edző: Lénárt Gábor.

Gól: Juhász B., illetve Farkas B. (2), Fogarasi I.
Jók: Kocsis A., Bikádi Zs., illetve Farkas B., Szöllősi J., Iklódi T., Kiss L.

Ifi: 0-2.Posta Imre: -Derecske megérdemelten győzött.

Lénárt József: -Megérdemelt győzelmet arattunk.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.05.24, MaZso forrás: www.haon.hu
30kép

Derecske-Hosszúpályi 0-1 (0-1)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 29. forduló.

120 néző, vezette: Kövér Tamás (Pesel, Nagy).

Derecske: Iklódi T. - Berán B., Szőllősi J., Farkas B., Kovács S. (Kiss L.), Sónák R. (Tamási S.), Csatári Sz. (Hoch I.), Nyéki S., Bagi K., Fogarasi I. (dr. Rácsai L.), Csizmadia Cs. (Szabó A.). Edző: Lénárt Gábor.

Hosszúpályi: Földesi A. - Váradi L., Bernáth L., Horogh F., Papp Gy., Varga Gy., Nagy S., Haszonits Zs., Veres S. (Kecskés K.), Lakatos N. (Bodnár L.), Lakatos J. (Erdei T.). Edző: ifj. Kóródi István.

Gól: Lakatos J.
Jók: Berán B., Szöllősi J., illetve Földesi A., Haszonits Zs., Bernáth L.

Ifi: 1-3.Lénárt Gábor: - A döntetlen igazságosabb lett volna.

fj. Kóródi István: - A színvonalunkra rányomta bélyegét a nagy meleg. A helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert. Gratulálok a csapatomnak.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.05.17, MaZso forrás: www.haon.hu
29kép

Komádi-Derecske 1-7 (0-4)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 28. forduló.

150 néző, vezette: Nazsa Tamás (Berecz A., Szilágyi S.).

Komádi: Varga S. - Farkas J. (Fekete L.), Szabó J. (Megyasszai A.), Farkas L., Balogh J., Nagy I., Pataki Zs. (Bujdosó E.), Berki A., Tóth F. (Nagy F.), Varga L., Szabó S. Edző: Lukács János.

Derecske: Fogarasi I. - Berán B., Szőllősi J., Farkas B. (Kiss L.), Kovács S., Sónák R., Csatári Sz. (Szabó A.), Gáti R., Csák Zs. (Dr. Rácsai L.), Török Sz. (Hock I.), Csizmadia Cs. (Tamási S.). Edző: Lénárt Gábor.

Gól: Fekete L., illetve Csák Zs. (2), Hock I., Sónák R., Fogarasi I, Dr. Rácsai L. (2).
Jók: Farkas L., Nagy I., illetve Csatári Sz, Sónák R., Csák Zs., Dr. Rácsai L., Berán B.

Ifi: 1-2.Lukács János: Sajnálom a vendégcsapat játékosának sérülését. Köszönöm a mezőnyjátékosom kapusteljesítményét. Ennyivel is jobb volt a Derecske.

Lénárt Gábor: Magabiztos első félidős játék után jó helyzetkihasználással párosulva biztos megérdemelt győzelem. A győzelmet a súlyosan megsérült Török Szabolcsnak ajánlja a csapat és minél előbbi gyógyulást kíván.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.05.10, MaZso forrás: www.haon.hu
28kép

Derecske a HaOn-on


Feltöltve:2009.05.08, MaZso forrás: www.haon.hu
27kép

Derecske-Püspökladány 0-2 (0-0)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 27. forduló.

300 néző, vezette: Erdélyi Tamás (Szűcs, Orosz).

Derecske: Iklódi , Berán B., Szőllősi J. (Bagi), Csatári, Csizmadia, Sónák, Farkas B., Kovács S. (Fogarasi), Nyéki S. (Tamási), Török Sz., Csák Zs. Edző: Lénárt Gábor.

Püspökladány: Eszenyi V. , Karacs Z. (Zagyva), Kocsis M., Máté, Domokos A., Horváth I (Horváth R.), Kanál R., Varga, Bácsi Zs., Fegyverneki M. (Károlyi), Domokos I (Tüdős). Edző: Szabó László.

Gól: Fegyverneki (2).
Jók: Iklódi, Berán, Farkas, Csatári, illetve Eszenyi, Domokos A, Kocsis, Fegyverneki.

Ifi: 0-3.Lénárt Gábor: 0-0-ig a helyzeteinket berúgjuk, akkor fordított eredmény született volna.

Szabó László: Nem érdemeltünk győzelmet, Fortuna ma ladányi mezben játszott.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.05.03, MaZso forrás: www.haon.hu
26kép

Létavértes II - Derecske 1-3 (0-2)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 26. forduló.

200 néző, vezette: Szűcs László (Darányi A., Orosz I.).

Létavértes II.: Guba A. - Lakatos D. (Kontor), Papp Z. (Bagi), Kozma, Kasuba M. (Ulics), Sándor (Guba Z.), Varga D., Mizsák, Buka, Purguly, Olajos G. (Bíró). Edző: Purguly Árpád.

Derecske: Iklódi - Berán B., Szőllősi J., Csatári, Sónák (Hoch), Fogarasi I. (Szabó), Farkas B., Kovács S., Nyéki S. (Tamási), Török Sz., Csák Zs. (Csizmadia). Edző: Lénárt Gábor.

Gól: Purguly, illetve Kovács, Török, Csizmadia.
Jók: Kozma, Purguly, illetve Csatári, Sónák, Nyéki.

Ifi: 1-2.Purguly Árpád: A helyzeteket ki kell használni csak úgy lehet mérkőzést nyerni.

Lénárt Gábor: Végre helyzeteinket jó százalékkal használtuk ki, megérdemelten visszük el a három pontot.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.04.27, MaZso forrás: www.haon.hu
25kép

Derecske-DEAC 1-2 (0-1).

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 25. forduló.

200 néző, vezette: Buczkó B. (Oláh G., Nagy R.).

Derecske: Dutka G. Berán B., Szőllősi J. (Szabó), Bagi R., Csatári, Fogarasi I. (Hoch), Farkas B., Kovács S., Nyéki S., Sónák (Csizmadia), Csák Zs. (Tamási). Edző: Lénárt Gábor.

DEAC: Lipták Dr. Köstner (Szőke), Bencze Z. (Balla), Boda, Radványi R., Jenei Zs. (Baumann), Halász A. (Gulácsi), Buzai G. (Kovács), Tóth Z., Takács, Buglyó. Edző: Katona László.

Gól: Csizmadia, illetve Buzai, Bencze.
Jók: Csatári, illetve mindenki.

Ifi: 1-1Lénárt Gábor:A sok kihagyott helyzet miatt a döntetlen igazságosabb lett volna.

Katona László: Nehéz mérkőzés volt, úgy érzem hogy taktikusabb játékkal megérdemelten nyertünk,azzal együtt is hogy a Derecske is kihagyott néhány nagy helyzetet.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.04.21, MaZso forrás: www.haon.hu
24kép

Kaba-Derecske 3-0 (1-0)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 24. forduló.

250 néző, vezette: Szabó Imre (Muszka Z., Szák K. J.).

Kaba: Szűcs G., Magyar A. (Püspök), Rusznyák Zs., Rédai N., Boruzs T., Kiss I. (Nagy M.), Kovács Gy. (Kállai), Szarvas F. (Miskovics), Kovács I. (Plókai), Kacsándi (Bernáth), Szöllősi A. (Szegi). Edző: Szűcs János.

Derecske: Iklódi, Berán B., Csatári, Bagi R., Csizmadia (Sónák), Fogarasi I. (Szabó), Farkas B., Kovács S., Nyéki S. (Török), Török Sz., Csák Zs. (Tamási). Edző: Lénárt Gábor.

Gól: Szőllősi, Szarvas, Kovács Gy.
Jók: Szűcs, Szarvas, Rusznyák, illetve Farkas, Csatári, Iklódi.

Ifi: 1-2.Szűcs János:Kapusunk jó teljesítménye is kellett az ilyen arányú győzelemhez.

Lénárt Gábor:A helyzeteiket jobban kihasználó csapat győzött, sajnos góllövés nélkül nem lehet meccset nyerni, ami már hetek óta sújtja a csapatot.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.04.12, MaZso forrás: www.haon.hu
23kép

Derecske - Báránd 0 - 2 (0 - 1)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 23. forduló.

500 néző, vezette: Török Z. (Papp J., Darányi A.).

Derecske: Iklódi - (Tamási), Szőllősi J., Bagi R. (Sónák), Kiss L. (Hoch), Fogarasi I., Farkas B., Kovács S., Nyéki S. (Szabó), Török Sz., Csatári (Török I). Edző: Lénárt Gábor.

Báránd: Katona G. - Faragó, Garamvölgyi P., Petrovics G., Szabó J. (Pánti), Csegedi A., Dobos A., Vad (Horváth), Madar Cs., Czibi (Futó), Sándor (Arany). Edző: Arany László.

Gól: Czibi (2).
Jók: Kovács S., illetve az egész csapat.

Ifi: 2 - 2.Lénárt Gábor: Meddő támadójátékkal gólok nélkül nehéz a futball, gólok nélkül nem lehet nyerni.

Kóródi István: Ezzel a győzelmünkkel csak szépíteni tudtam Lénárt Gabi barátom ellen, ő vezet 3-1-re a külön mérkőzésünkön.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.04.06, MaZso forrás: www.haon.hu
22kép

Hajdúsámson-Derecske 1-1 (0-0)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 22. forduló.

100 néző, vezette: Buczkó Béla (Percze Zs., Kertész F.).

Hajdúsámson: Bíró T. Tóth M. (Orosz), Munkácsi J., Fodor T., Varga T., Isaszegi (Szatmári), Gajdos T. (Rózsa), Sóják J., Molnár Á., Dorogi Gy., Kraszny F. Edző: Rása Csaba.

erecske: Iklódi Berán B., Szőllősi J., Sónák R. (Szabó), Kiss L., Fogarasi I., Farkas B., Kovács S., Csizmadia (Tamási) , Török Sz., Csatári (dr. Rácsai). Edző: Lénárt Gábor.

Gól: Kraszny, illetve Farkas.
Jók: az egész csapat, illetve Iklódi, Berán, Sónák R.
Kiállítás: Berán.

Ifi: 2 - 3Rása Csaba: Sajnos az egy pontokkal semmire sem megyünk ebben a helyzetben.

Lénárt Gábor: A helyzetek alapján igazságos eredmény született.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.03.29, MaZso forrás: www.haon.hu
21kép

Derecske - Nagyhegyes 1-1 (0-1)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 21. forduló.

300 néző, vezette: Nazsa Tamás (Berecz A., Tőkés R.).

Derecske: Dutka-Kiss L. (Sónák), Berán B., Szőllősi J. (Tamási), Farkas B., Török Sz., Nyéki S.(dr. Rácsai), Fogarasi (Csatári), Kovács S., Csák Zs., Bagi R. Edző: Lénárt Gábor.

Nagyhegyes: Fekete-Vincze S., Buglyó L., Mezei N., Vaszilkó (Vincze Cs.), Tömöri L., Virág B.(Kiss A.), Suta Cs., Nagy K. (Bíró), Tóth P. (Ungvári), Nagy Cs. Edző: Kóródi István.

Gól: dr. Rácsai, illetve Virág.
Jók: dr. Rácsai, Berán, Szőllősi, illetve Mezei, Virág .
Kiállítás: Bagi, Csák.

Ifi: 6-2Lénárt Gábor: Igazságos eredmény született.

Kóródi István: Győztes mérkőzést adtunk ki a kezünkből az utolsó pillanatban, de ilyen gyenge csatárjátékkal mást nem is érdemeltünk.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.03.22, MaZso forrás: www.haon.hu
20kép

Polgár - Derecske 2-3 (1 -2)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 20. forduló.

150 néző
Polgár: Hornyák - Csikós, Szabó S., Bene, Jójárt (Szabolcsi), Tóth (Czimer), Halas (Bene L.), Csipi, Polonkai, Dobó, Antal. Edző: Juhász András.

Derecske: Iklódi - Berán, Kiss (Tamási), Török (Csatári), Bagi, Hoch (Szabó), Kovács, Nyéki (Sónák), Csák (Csizmadia), Farkas (Fogarasi), Szőllősi. Edző: Lénárt Gábor. Gól: Kurucz 2, illetve Farkas, Török, Csák. Jók: Kurucz, Antal, Csikós, illetve Kovács, Csák, Berán, Nyéki.
Ifi: 1 - 3Lénárt Gábor: - Irreális talajon küzdelmes mérkőzésen jobb helyzetkihasználással megérdemelt győzelem.

Mészáros László (elnök): - Egyéni hibák után bekapott gólokkal kerültünk hátrányba, és a második félidei mezőfölényt nem sikerült pontra váltani.

A forduló többi mérkőzéseinek az eredményei ITT olvashatóak!

Feltöltve:2009.03.15, MaZso forrás: www.haon.hu
19kép

Öregfiúk a Székelyföldön

Nagy Károly élményei alapján

"Bánffyhunyadi barátaink téli teremfoci találkozóra hívták meg csapatunkat.A találkozóra február 28-án került sor a Székelyföld legészakibb településén, az ásványvíz kincséről híres BORSZÉKEN.

Szombaton reggel korán kellet indulni, hogy a délutáni mérkőzésekre megérkezzünk, ugyanis közel 450 km.-es útat kellet megtenni. Bánffyhunyadon barátaink vártak bennünket, onnan együtt mentünk tovább Kolozsvár-Szászrégen irányba, majd a festői szépségű Maros mentén haladtunk uticélunk felé.Hosszú, fárasztó utazás után érkeztünk Borszékre ahol elsőként szálláshelyünket foglaltuk el, rövid pihenő és ismerkedés után a helyi sportcsarnokban következett az igazi megmérettetés.
Kemény küzdelmek végeredményeként csapatunk az I. helyezéssel büszkélkedhetett, melyet a csapatot kísérő és lelkesen buzdító szurkolóknak is köszönhetünk.A vacsora előtt a szokásos értékeléseket gazdagította Borszék polgármesterének MIK JÓZSEF-nek a köszöntése és a csapatvezetők ajándékainak kölcsönös átadása. Felemelő és felejthetetlen érzést váltott ki mindnyájunkban nemzeteink Himnuszainak közös éneklése.A mérkőzés fáradalmait ízletes vacsorával és az azt követő kiváló hangulatú zenés múlatsággal sikerült levezetni.
Hamar reggel lett. Vasárnap délelőtt közös városnézésre indultunk, megnéztük a város nevezetességeit, megkóstoltuk a közel 15 természetes ásványvízforrás némelyikének vizét is. Ottlétünkkor került megrendezésre az országos kutyaszán verseny, élmény volt látni a szép tájat meghódító fogatokat. Ebéd után haza indultunk, útunk a Bucsin-tetőn át vezetett Marosvásárhelyen keresztül Kolozsvár irányába. Út közben metekintettük a Gyergyói-medence legnagyobb kéttornyú katolikus templomát, mely 1908-1911 között épült, befogadóképessége 3000 fő.

Újabb barátokat szereztünk, megismerve a Székelyföld ékességeit és nem utolsó sorban otthagytuk városunk DERECSKE névjegyét."

Az eredményekről részletesebben a www.borszek.eu honlapon tájékozódhatnak és képek a www.derecske.hu oldalon láthatóak.

Feltöltve:2009.03.15, MaZso
18kép

Derecske - Ebes 0-1 (0-0)

Hajdú-Bihar Megyei I. osztály, felnőtt és ifjúsági bajnokság, 19. forduló.

200 néző, vezette: Nagy T. M. (Kovács I., Nagy L.).
Derecske: Iklódi T. - Berán, Fogarasi I. (Csizmadia), Török Sz. (dr. Rácsai), Nyéki, Hocz I. (Török), Kiss, Szőllősi (Bagi), Csák Zs., Farkas B., Csatári Sz. (Kovács). Edző: Lénárt Gábor.

Ebes: Sallai J. - Bakonszegi, Szathmári Z., Tömöri A. (Rékai), Halász Z., Leiter B., Szabó B., Kiss (Kovács), Danó N. (Danó Zs.), Mészáros T., Horváth. Edző: Mészáros Tamás. Gól: Danó Zs. Jók: Iklódi, Kovács, Fogarasi, illetve Sallai, Bakonszegi, Szathmári, Szabó.
Ifi:1-2.Lénárt Gábor: - A döntetlenre rászorultunk volna.

Mészáros Tamás: - Mély talajú pályán, sportszerű mérkőzésen a döntetlen igazságosabb lett volna.

Feltöltve:2009.03.08, MaZso forrás: www.haon.hu
17kép

Derecskei LSE - Báránd KSE

Sándor Tamás a Báránd KSE játékosa! Április elsejei cikkünkért elnézést kérünk! :)

Mindazonáltal a hétvégén tényleg a bárándi csapat lesz a derecskei gárda ellenfele! Mindenkit szeretettel várunk a várhatóan izgalmas és jó hangulatú mérkőzésre! Hajrá Derecske!
2009.04.05. Vasárnap 15.30 DERECSKEI LSE - BÁRÁNDI KSE Megyei I.o. 23.f.

Feltöltve:2009.02.02, MaZso
16kép

SÁNDOR TAMÁS DERECSKÉRE IGAZOLT!!!

Sándor Tamás a Báránd KSE játékosa ma jelentette be a derecskei Városi Sportcsarnokban egy sajtótájékoztatón hogy aláírta a szerződését a Derecskei LSE-hez.

A volt válogatott lokista irányító elmondta a honlapunknak, hogy nem kapott Bárándon elég játéklehetőséget és ezért úgy érezte új csapathoz kell igazolnia. A választása azért is esett Derecskére mert tudja hogy sok Loki szurkoló él a városban és mert egy igazi nagy múltú klub a DLSE. A hírnek különös apropót ad hogy a hétvégén pont a bárándiak látogatnak Derecskére!
Tobe elmondta a derbivel kapcsolatosan, hogy reméli sok szurkoló látogat ki a mérkőzésre és szeretne góllal debütálni az új csapatában a hazai publikum előtt.
A DLSE vezetősége azonban egyenlőre még nem döntötte el, Sándor szerepeltetését a vasárnapi rangadón, a mai nap folyamán orvosi teszteken és próbajátékon szerepel a játékos. Elképzelhető hogy egy ideig csak a DLSE II - ben játszhat amíg visszaszerzi a formáját a legendás labdarúgó.
2009.04.05. Vasárnap 15.30 DERECSKEI LSE - BÁRÁNDI KSE Megyei I.o. 23.f.

Feltöltve:2009. Április elseje, MaZso :)
15kép

Az I. Szőllősi Lajos Emléktorna eseményei

"Csak az hal meg, akit elfelejtenek" Nem felejtünk Szőllősi Lajos!


A város legnagyobb hagyományával és múltjával rendelkező szervezete a DLSE. Már 1925 óta rúgják a labdát szervezett körülmények között a derecskei futball szerelmesei. Több évtizednyi sikeresség, rengeteg öröm, sok szép eredmény. Azonban az ezredfordulóhoz érve a megszűnés szélére került a helyi labdarúgás. Ekkor alakult meg, 1999-ben a Derecskei Labdarúgók Sportegyesülete Szőllősi Lajos alapító elnök vezérletével. A klubot teljesen az alapoktól kellett felépíteni, de mára már beérett a rengeteg munka, teljes körű, példamutató egyesületté vált és 2009-ben megkezdhette a 10. évét a klub.
Sajnos 2007 óta Lajos nélkül, 42 éves korában a kiváló és méltán népszerű sportvezető elhunyt...


Az DLSE második számú csapatának játékosai és vezetői az egyesület fennállásának tizedik esztendeje alkalmából elindítottak egy emberileg példás kezdeményezést. Ennek köszönhetően került megrendezésre 2009. február 8-án az I. Szőllősi Lajos Emléktorna.
A sporteseményre kilátogató szurkolók és a résztvevő csapatok már reggel gyülekeztek a megnyitón a derecskei Városi Sportcsarnokban és hallgatták végig Jantyik Zsolt beszédét. Az alpolgármester elsők között állt a rendezvény szervezői mellé. Körösszegapáti, Zsáka és Kaba labdarúgói mellett két derecskei gárda képviselte a várost. A Derecskei LSE és az Oázis KSZE, Szöllősi Lajos haláláig mindkét szervezetnél elnöki tisztséget töltött be. Az egész napos bajnokságot ennek a két csapatnak a mérkőzése zárta, amely előtt az egyesületek egy perces gyászszünettel is megemlékeztek szeretett Lajosukról. A találkozó kezdőrúgását Balogh László végezte el az Oázis képviseletében és adott át egy kupát és emléklapot a DLSE képviselőinek. Megható pillanatok voltak. A végső győztesről is döntő, fordulatokban gazdag és izgalmas meccset végül az Oázis nyerte meg 4-3-ra. Az eredményhirdetésen Diószegi József önkormányzati képviselő adta át a díjakat a jutalmazottaknak. A nap végén a derecskei csapatok együtt fogyasztották el a Kóka László által elkészített finom ebédet.


A tornát követően Balogh László (Oázis KSZE elnöke) kifejtette, hogy nagyon örül a kezdeményezésnek, tudja hogy a legjobb barátjának, a szívügye volt a sport, a derecskei sportolás. Az egyesület nevében is köszönetét fejezi ki a szervezőknek. Szőllősi Sándor (Szőllősi Lajos testvére) aki az Oázis néven szereplő gárda csapatkapitánya volt, szintén megköszönte a szervezést és reméli, hogy ezen túl minden évben sikerül majd lebonyolítani ezt a sportrendezvényt. Nagy Péter (a DLSE II csapatkapitánya) a tornát követően elmondta, hogy az ötlet megszületése után egyből elkezdték a szervezés érdemi részét és természetesen mindenhol pozitívan és nagyon segítőkészen viszonyultak hozzájuk. Ezúton is szeretnének minden segítséget megköszönni, kiemelten a támogatóknak, hogy az I. Szőllősi Lajos Emléktorna megvalósulhatott!

Végeredmény:
 1. Oázis KSZE
 2. Derecskei LSE
 3. Kaba
 4. Zsáka
 5. Körösszegapáti

  Különdíjak:
  Legjobb kapus: Nógrádi István(Derecskei LSE)
  Gólkirály:Molnár László(Zsáka) 5 góllal
  Legjobb mezőnyjátékos: Czibere Tibor(Oázis KSZE)

  Támogatók:

  Derecske Önkormányzata
  GENERÁLÉP-3. KFT., Derecske
  Börcsök Sándor, derecskei vállalkozó
  Kádár Sándor, Zöldség-gyümölcs kereskedő
  Makita Hitachi Elektroszerviz és Műszaki Bolt
  Ilike presszó, Konyár
  Antal János, derecskei vállalkozó
  Bauer Bt., bádogos
  ESGÉ `97 Kereskedelmi Kft.
  Katona József, Sárándi Szeszfőzde

  Feltöltve:2009.02.26, MaZso

  A képre kattintva megtekinthetőek a tornán készített fotók

  Köszönet érte a fotósoknak!


  14kép

  A XVI. Agrár kupa

  2009. január 31-én, megrendezésre került a XVI. Agrár-kupa, a derecskei Városi Sportcsarnokban. A hagyományosan, évek óta lebonyolított teremlabdarúgó torna idén is színvonalas mérkőzéseket és nagy küzdelmek árán megszerzett győzelmeket hozott a résztvevő csapatok számára.


  A címvédő Sárrétudvari mellett Konyár, Földes, Ebes és Berettyóújfalu csapatai léptek parkettára a derecskei focistákkal szemben. Idén a rendező Derecskei Labdarúgók Sportegyesülete (DLSE) megyei I. és megyei III. osztályú gárdája is részt vett az eseményen, összesen 3 csapattal. A torna kiválóan szolgálta a felkészülést a tavaszi fordulókra és jó szórakozást nyújtott a kilátogató szurkolók számára is a téli időszakban. Reggeltől délutánig követték egymást a csapatok a játéktéren. Nagy csaták, izgalmas, fordulatos és az utolsó percekig kiélezett meccsek zajlottak.
  Külön említést is érdemel néhány rangadó. A Derecskei LSE II és a címvédő Sárrétudvari küzdelme, csak másodperceken múlt és szinte a végső dudaszó pillanatában dőlt el (1-2). A harmadik helyért lejátszott derecskei csapatok derbijén, a fiatalokból álló Derecskei LSE "Titánok" nevű brigádja hetes rúgásokkal győzte le a DLSE egyes számú csapatát.(2-2) A döntőt Ebes és a tavalyi győztes Sárrétudvari vívta, amely végül a címvédő sikerét hozta.(0-2)
  Délutánra a végső sorrend is kialakult és minden csapat elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét, amelyért külön köszönet illeti a helyi szakácsokat és kijár a tisztelet mindenkinek, aki segítette a torna megrendezését, a játékosok sportolási lehetőségét, a derecskei foci népszerűsítését.

  1. Sárrétudvari
  2. Ebes
  3. Derecskei LSE "Titánok"
  4. Derecskei LSE I.
  5. Földes
  6. Derecskei LSE II.
  7. Konyár
  8. BUSE "ifi"

   A XVI. Agrár-kupa különdíjasai:

   Legjobb kapus: Dutka Gergő(DerecskeiLSE "Titánok")
   Gólkirály(ok):Leiter Bálint (Ebes) és Nagy Sándor(Derecskei LSE II) mindkettő 4 góllal
   Legjobb mezőnyjátékos: Balogh Rajmund(Sárrétudvari)
   Legjobb utánpótláskorú játékos: Gyöngyösi Norbert (Derecskei LSE "Titánok")

   A rendezvény főtámogatója a derecskei Petőfi Mezőgazdasági Kft. volt!

   Feltöltve:2009.02.24, MaZso

   A képre kattintva megtekinthetőek a tornán készített fotók

   Köszönet érte a fotósoknak!


   13kép

   2009. évi megyei utánpótlás kispályás teremkupa (U-13, U-16) selejtező

   A torna eredményei, helyezései, ide kattintva elérhetőek!

   A derecskei selejtezőn készített képek a galériában megtekinthetőek!

   Feltöltve:2009.01.27. MaZso

   12kép

   Aranyérem a Mikulástól

   2008. december 13-án került sor a IV. Mikulás kupára, melyen a hazai U-11-es csapat mérette meg magát. A tornán a derecskei csapaton kívül a Debreceni Sportiskola, Berettyóújfalu, Debrecen-Józsa és a Kaba együttesei léptek pályára. A színvonalas mérkőzések, melyen időnként a jó értelembe vett "keménység" is szerepet játszott, jó szórakozást nyújtott a szép számban megjelent nézőknek, szurkolóknak. A torna végeredménye:

   1. Derecske
   2.Berettyóújfalu
   3.Debrecen SI
   4.Debrecen- Józsa
   5.Kaba

   A torna gólkirálya 8 góllal Ilóczky Márk lett Berettyóújfaluból. A legjobb kapus díját Kiss Ákos kapta a Debrecen Sportiskola csapatából. A mezőny legjobbja a 7 gólig jutó derecskei Nagy Tamás lett.

   "Köszönjük Nagy "Menyus" Sándornak, hogy levezette a mérkőzéseket és a nevelőegyesületünknek a Derecskei LSE-nek, a Szántó ABC-nek, valamint a Sportcsarnok vezetőinek és dolgozóinak, hogy ezt a tornát lebonyolíthattuk.
   Külön köszönet az U11-es szülőknek, hogy nem csak ezen a tornán, hanem az elmúlt 5 évben is teljes odaadással mindig a csapat mellett álltak."- Nagy Sándor,edző   GRATULÁLUNK A KIS FOCISTÁKNAK! ÖVÉK A JŐVŐ!

   Feltöltve:2009.01.04.MaZso

   11kép

   BARÁTIAS ÖREGFIÚK

   A derecskei és erdélyi "öregfiúk", (mint ahogyan tavaly is tették) a 2008-as évtől is, jó hangulatú mérkőzésekkel és a hagyományos baráti viszonyokat ápolva búcsúztak el. Most a testvérváros székelykeresztúriak mellett, a kalotaszegi válogatott is Derecskén vendégszerepelt. Az eseményekben gazdag, nagyszerű élménybeszámolót itt olvashatják:


   "Nagy készülődéssel tekintettünk a december 11-14. között tervezett Derecske-ERDÉLY öregfiúk csapatainak nagy küzdelmei elé.

   Az első akadályt sikerrel vettük, vérig folytatott küzdelem eredménye a disznótoros vacsora, amit Székelykeresztúri vendégeink érkezésére készített a lelkes hozzáértő csapat.
   A második nap is terveinknek megfelelően, a vendég csapat állóképességének meggyengítésével folytatódott. Ehhez a Tokaji "Öreg pince" válogatottja segített bennünket. Jó hangulatú kirándulásunkat Debrecenben a kivilágított főutcán tett sétával zártuk, ahol a derecskei nyugdíjasok Betlehemes előadását is megcsodálhattuk.
   Harmadik nap a megmérettetés napja, taktikánk a vendégek fárasztása. Délelőtt Hajdúszoboszlón fürdés és séta, délben kiadós ebéd a vadászházban. Délutánra megérkeztek Kalotaszegi barátaink is, Ők is megtapasztalhatták az ebéd utáni szieszta hiányát. A mi csapataink eközben csak a mérkőzésekre koncentráltak.
   A sportcsarnokba kilátogató közönség három mérkőzést izgulhatott végig, köszönjük kitartásukat.


   A kiírástól eltérő sorrendben elsőként DERECSKE - SZÉKELYKERESZTÚR, másodikként DERECSKE - KALOTASZEG válogatottja, majd a testvérvárosok erjüket koncenrálva DERECSKE és SZÉKELYKERESZTÚR - KALOTASZEG válogatottja ellen lépett pályára. A fáradt csapatokat újra a vadászház várta ízletes vacsorával, a kiváló hangulatot Derecskei Citera zenekar és Dobos Sándor zenekara biztosította.
   A csapatok teljesítményét értékelték vezetőik, elsőként Nagy Károly üdvözölte a csapatokat és a találkozás emlékére a "Nyolcvanéves Derecske labdarúgó sportja" című könyv példányaival ajándékozta őket. Jantyik Zsolt alpolgármester méltatta a '70-es évekre visszanyúló és azóta újraéledő és bővülő baráti kapcsolatokat. A vendégcsapatok részéről Székelykersztúr képviseletében Rákosi Bálint, a Kalotaszegiek képviseletében Csüdöm Ferenc és Buzás Fekete Pál szólt a jelenlévőkhöz. Közös elhatározás született arról, hogy ezentúl rendszeresen megrendezésre kerül a három csapat közös találkozója.

   ÖSSZEGZÉSKÉNT: A KÜZDELMEKNEK NEM GYŐZTESEI, HANEM NYERTESEI VOLTAK, ÚJABB BARÁTSÁGOK SZÖVŐDTEK, A RÉGEBBIEK ERŐSÖDTEK. BARÁTOK EGYÜTT SPORTOLTAK ÉS SZÓRAKOZTAK!

   Köszönet a szervezőknek, a résztvevőknek és akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre, a szponzoroknak és a lelkes segitőknek!"


   Írta: Szőllősi József

   A cikk olvasható a www.derecske.hu oldalon is és további képek is megtekinthetőek. Katt ide.


   Feltöltve:2009.01.02.MaZso


   10kép

   Küzdelmes döntetlen

   Első hazai mérkőzésén a felnőtt csapatunk döntetlent játszott egy küzdelmes mérkőzésen a középmezőnyben elhelyezkedő ebesi gárdával. Kiegyenlített volt a mérkőzés főleg mezőnyjáték dominált, kevés helyzet adódott a csapatok előtt. A vezetést az első félidőben megszerezte ugyan Farkas lévén a DLSE, de a harcias ebesieknek sikerült az egyenlítés. A küzdelem vége felé a játékvezető borzolta a kedélyeket vitatható ítéleteivel.
   Derecskei LSE- Ebes 1-1 (1-0)
   100 néző, vezette: Orosz J. (Lévai Z., Szák K. J.)
   Nógrádi – Berán, Fogarasi, Bagi, (Rácsai), Kiss L., Török (Tamási), Nyéki, (Tamás), Szőllösi, Kiss V., (Csizmadia), Csák, Farkas
   Kiállítva:Fogarasi
   Derecskei gólszerző:Farkas
   Lénárt Gábor derecskei edző értékelése:
   -Úgy érzem, hogy igazságos döntetlen született az ellenfél azt játszotta, amit idegenbe kell egy csapatnak. Sajnos a támadójátékunk csődöt mondott. Szinte 90 perc alatt nem tudtunk helyzetet kidolgozni Úgy érzem, mi is örülhetünk a döntetlennek.

   Ifjúsági csapatunk 2-1-re győzedelmeskedett a jó erőkből álló ebesiek felett! Derecskei gólszerzők:Török, Kozák.
   Derecskei LSE II-Biharnagybajom 0-2
   Képek a Galériában!

   9kép Beindult a bajnokság!

   Idegenbeli sikerrel kezdte meg a tavaszi szezont március 9-én a felnőtt csapat. Hajdúsámson otthonából tértek haza fiaink három ponttal gazdagodva. A találkozót már az első félidőben eldöntötték a derecskeiek, a hazaiak csak tizenegyesből tudtak szépíteni, a győzelmünk nem forgott veszélyben.
   Hajdúsámson-Derecskei LSE 1-3 (0-2)
   100 néző, vezette: Krizbai (Buczkó, Percze)
   Nógrádi-Berán, Fogarasi Kiss V., Szőllősi, Farkas, Gonda, (Tamási), Nyéki, (Bagi), Török, Lénárt, (Rácsai), Csák, (Csizmadia). Edző: Lénárt Gábor
   Derecskei gólszerzők:Lénárt 2, Farkas
   Ifjúsági csapatunk 2-0-ás vereséget szenvedett a sámsoni fiataloktól.
   A mérkőzéseken készült képek a Galériában!

   8kép Felkészülés képekben

   Felnőtt csapatunk téli felkészülése a 2008-as foci szezonra rendben, az eltervezett menetrend szerint zajlott. A fiúk edzőmérkőzések és edzések sokaságával készültek fel a tavaszi hadjáratra. Ezek közül kiemelkedik a mátraderecskei edzőtáborozás négy napja és az itthon megvívott visszavágó mérkőzés a „másik” derecskei labdarúgó csapat ellen. Mindkét esemény hajdúsági sikerrel végződött.
   A Városi Sportcsarnokban lebonyolított XV.Agrár-kupán is részt vett a DLSE megyei I. osztályú gárdája, ahol a harmadik helyezést érték el a hazaiak.
   Végeredmény:
   1.Sárrétudvari 2.Nyírmihálydi 3.Derecske 4.Berettyóújfalu 5.Hajdúszoboszló 6.Kaba
   Az eseményeken készült képek a Galériában!

   7kép Öregfiúk teremlabdarúgó torna

   Március elsején nemzetközi öregfiú teremfoci torna zajlott a Városi Sportcsarnokban. Az öt csapat részvételével lebonyolított küzdelem színvonalas és élvezetes meccseket tartogatott a helyi labdarúgás kedvelőinek. A játékosok korát meghazudtoló lelkes összecsapások visszacsempészték napjainkba egy kicsit a régebbi idők futballját.
   Végeredmény:
   1.Hajdúszoboszló 2.Balmazújváros 3.Nagyvárad 4.Derecske. 5.Berettyóújfalu.
   Képek a Galériában!

   6kép Az öregfiúk Erdélyben jártak

   Februárban Bánffyhunyadon vendégeskedett az egyesület öregfiú csapata.Egy sportszerű meccsen megmérkőztek a derecskeiek a bánfihunyadiakból és kalotaszegiekből válogatott gárdával.
   A sportolás mellett a kikapcsolódásra és a kirándulásra is jutott idő. A városnézés során megtekinthették korosabb focistáink többek között a település híres fatornyú református erődtemplomát is. A vendéglátók egy vacsorával is kedveskedtek az anyaországból érkezőknek. A játékosok kellemes élményekkel gazdagodva ápolták a két település közti viszonyt.
   Képek a Galériában!

   5kép Sportszerűek voltak a "nagyok"

   A DLSE felnőtt labdarúgó csapata az előkelő 5. helyen végzett az ősszel a sportszerűségi verseny tabelláján. Örömteli, hogy a játékosaink az eredmények mellett a fair play szellemét sem hagyták figyelmen kívül. Reméljük a tavaszi küzdelmek után is büszkék lehetünk a fiúkra! Hajrá, Derecske!
   Sportszerűségi verseny 2007-2008

   4kép Sikeres utánpótlás (2008.01.27.)

   Utánpótlás program keretében teremlabdarúgó kupát bonyolított le a Városi Sportcsarnokban a Derecskei Labdarúgók Sportegyesülete január 27-én.

   Berettyóújfalu, Balmazújváros, Tépe és Hajdúböszörmény delegáltak csapatokat a viadalra, ahol U-9-es és U-11-es korosztályos gárdák mérték össze erejüket. A derecskei focisták nagyszerűen szerepeltek, a 9 éven aluliak küzdelmében második helyet, a 11 éven aluliak versengésében pedig első helyet szereztek, a Czibere Tibor és Baricsa Zsolt illetve Nagy Sándor által edzett gyerekek. A roppant izgalmas és élvezetes meccseket követően a helyi csapatok egy kis gálafocival színesítették az eseményeket, „kicsik” és szülők egyaránt lelkesen vetették bele magukat a játékba. Ezután a szülői közösség jóvoltából egy jóízű ebéd elfogyasztásával záródott a nap.

   Képek a Galériában!

   3kép Megkezdték az felkészülést

   Megkezdte a felkészülést a felnőtt labdarúgó csapatunk a Hajdú-Bihar megyei I. osztály 2007-2008-as bajnokságának tavaszi küzdelmeire.
   Az ősszel sikeres évet hagyhattak maguk mögött a focistáink. Jelenleg 4. helyen állnak a tabellán, mindössze rosszabb gólkülönbségük miatt szorult le a gárda a dobogóról. A január 15-i, első edzésen a keret tagjai előtt Nagy Károly ügyvezető igazgató összegezte az elmúlt szezont és inspirálta a játékosokat a felkészülésre. Lénárt Gábor vezetőedző, pedig lelkiismeretes és lelkes munkát kért az alapozás időszakára. A csapat téli programja, tartalmaz edzőmeccseket, teremtornát a Városi Sportcsarnokban és edzőtábort a testvérváros Mátraderecskén.
   A 20-22 főből álló keretben minimális változások várhatóak a szünetben, így a cél a dobogó környéki hely megtartása.


   2kép Téli utánpótlás tornák

   A téli időszaknak köszönhetően a helyi labdarugó egyesületben futballozó fiatal játékosok a terembe "kényszerültek". December 16-án két korosztályos teremtorna is zajlott derecskei csapatok részvételével. A 15 éven aluli gárdánk (U15) hazai pályán a derecskei Városi Sportcsarnokban, míg a 9 éven aluliak (U9) Hajdúszoboszlón léptek parkettára.

   A 7-8 éves focistáink nagyszerűen helytálltak a fürdővárosban lebonyolított tornán. 3 mérkőzésen kapott gól nélkül, 2 győzelemmel, és egy gól nélküli döntetlennel zártak. Az eredmények magukért beszélnek, a küzdelmek végeztével őket tapsolták meg Balmazújváros és Hajdúszoboszló együttesei.
   A győztes derecskei csapat névsora: Csillag Bence, Mátyás Albert, Czibere Dávid, Czibere Bálint, Mészáros Krisztián, Nagy Tamás, Dürgő Gergő, Marczin Ákos, Gál Dénes, Hudák Imre.
   Edzők: Czibere Zoltán, Baricsa Zsolt.

   Balmazújváros - Derecske 0 - 0
   Derecske - Hajdúszoboszló A1 - 0
   Derecske - Hajdúszoboszló B2 - 0

   Serdülő csapatunk évzáró teremtornát bonyolított le (a szomszédvárak meghívásával), amely keretében sportszerű és izgalmas meccsek sorozatával zárták le az őszi szezont. A délutánba nyúló küzdelmek után közös ebéd elfogyasztása következett. Méltóképp vettek búcsút a 2007-es esztendőtől a játékosok, és a meccsek jól szolgálták a fiatalok további fejlődését is.
   Serdülő évzáró teremtorna eredményei:

   08.30 - 09.00 Berettyóújfalu - Debrecen OFS4 - 2
   09.05 - 09.35Derecske B - Debrecen0 - 3
   09.40 - 10.10Derecske A - Debrecen OFS1 - 9
   10.15 - 10.45Derecske B - Berettyóújfalu1 - 0
   10.50 - 11.20Derecske A - Debrecen1 - 1
   11.25 - 11.55 Derecske B - Debrecen OFS0 - 3
   12.00 - 12.30 Debrecen - Berettyóújfalu 1 - 1
   12.35 - 13.05Derecske A - Berettyóújfalu0 - 1
   13.10 - 14.40Debrecen - Debrecen OFS3 - 8
   13.45 - 14.15 Derecske A - Derecske B4 - 5

   1kép Testvéries Öregfiúk

   A derecskei öregfiúk focicsapata december 8-án szombaton ismét megmérkőzött a testvérvárosunkból érkezett székelykeresztúriakkal. Évek óta rendszeresen mérik össze erejüket a felek, családias (mondhatni testvéries) hangulatban, ezzel is ápolva a két település közti viszonyt. Ezúttal Derecskén, a Városi Sportcsarnokban léptek pályára az idősebb generációkból verbuválódott focisták. A korukat meghazudtoló, lelkes játék után közösen elfogyasztott ebéd zárta le a küzdelmeket. A Székelyföldről érkezett vendégeket 4 napig látta vendégül városunk labdarúgó egyesülete, ezzel viszonozva a nyári vendéglátást Erdélyben.